Felhívás ügyvédeknek: 2015. évi németországi ösztöndíj2015-02-22 18:59:46

Felhívás

 

Tájékoztatjuk a kar tagjait, hogy a Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit E.V. 2014. évre is meghirdette ügyvédek részére a hospitációs programját. A programmal kapcsolatos oktatási rend 2015. augusztus 24-én kezdődik és 2015. október 3-ig tart.

A programra azon fiatal ügyvédek jelentkezhetnek, akik 35. életévüket még nem töltötték be és tevékenységük főleg polgári jogi, kereskedelmi jogi és gazdasági jogi területre terjed. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének határozata szerint a programban kizárólag ügyvédi, alkalmazott ügyvédi névjegyzékbe a jelentkezés időpontjában már bejegyzett ügyvéd vehet részt.

A jelentkezés egyik fontos feltétele, hogy igen jó német nyelvtudással rendelkezzenek, beleérve a jogi szaknyelv ismeretét is. Előfordulhat ugyanis, hogy a jelentkező kandidáltak egy szigorú nyelvi vizsgán kell részt vegyenek.

A jelentkezés lehetőségéből kizártak azon ügyvédek, akik német ügyvédi iroda magyarországi cégében dolgoznak vagy tevékenységüket egy német irodával kötött szerződés alapján végzik.

A jelentkezési lapokat a Magyar Ügyvédi Kamarához (1055 Budapest, Szalay u. 7.) kell legkésőbb 2015. február 23. napjáig benyújtani és azokat a kamara továbbítja a Stiftung részére.

A Deutsche Stiftung megküldte részünkre a kint tartózkodással, az elhelyezéssel és az ösztöndíj juttatással kapcsolatos tájékoztatást, melyet az alábbiakban mellékelünk. A honlapunkról ugyancsak letölthető az a jelentkezési űrlap, amelyet pontosan kitöltve kell hozzánk a jelzett határidőig postai úton megküldeni. Minden jelentkező köteles 2 db igazolványképet és a kérelem űrlapjához ugyancsak egy német nyelven elkészítendő részletes önéletrajzot is csatolni.

 

Budapest, 2014. december 18.

 

Dr. Bánáti János elnök

Magyar Ügyvédi Kamara

Vissza