www.torvenyfigyelo.hu2016-01-01 11:20:09

 

 

forrás: http://www.torvenyfigyelo.hu/

 

TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntjük a Törvényfigyelő megújult honlapján. A Törvényfigyelő pártoktól, társadalmi szervezetektől, érdekképviseletektől teljes mértékben függetlenül létrejött és azoktól függetlenül működő honlap.

Köztudott tény, hogy mindennapjainkat, magánéletünket, munkahelyi kötelezettségeinket, cégünk sorsát - tulajdonképpen az élet minden területét - alapvetően meghatározzák, szabályozzák és befolyásolják a törvények. Magyarországon az Országgyűlés alkotja a törvényeket a hozzá benyújtott törvényjavaslatok elfogadásával (feltéve, hogy az elfogadott törvényjavaslatot a köztársasági elnök is aláírja). A törvényalkotás nyilvános folyamat, a benyújtott törvényjavaslatokat bárki megismerheti az Országgyűlés honlapját megnyitva. A törvényalkotás figyelemmel kísérése azonban időigényes, embert próbáló feladat, hiszen senki nem ülhet folyamatosan a számítógép előtt, hogy figyelje, milyen új törvényjavaslatokat nyújtanak be, vagy a már benyújtott javaslatokhoz érkezik-e módosító iromány.

A Törvényfigyelő segítségével azonban könnyen és egyszerűen figyeltethető az Országgyűlés törvényalkotási munkája, hiszen a Törvényfigyelő automatizáltan figyelemmel kíséri a törvényalkotás Országgyűlés előtt zajló teljes folyamatát. A Törvényfigyelő e-mailben értesíti a regisztrált felhasználókat az általuk kiválasztott törvényjavaslatokkal kapcsolatos változásokról. A regisztrált felhasználók az őket érdeklő szavakat is beállíthatják, és ha az megjelenik egy új iromány szövegében, a Törvényfigyelő arról is tájékoztatást küld e-mailben.

Szeretném használni a Törvényfigyelőt, mit tegyek?

A Törvényfigyelőre regisztrálni kell Facebook-fiókkal vagy egy olyan e-mail címmel, amelyre Ön az értesítéseket kívánja fogadni a Törvényfigyelőtől. A regisztrációt követően a TÖRVÉNYJAVASLATOK LISTÁJA ÉS A FIGYELŐ BEÁLLÍTÁSA menüpontban kiválasztható az Önt érdeklő törvényjavaslat, és beírhatók mindazok az szavak, amelyeket figyeltetni kíván.

A Törvényfigyelő rendszere az Ön által megadott e-mail címre értesítést küld a következő esetekben:

- új törvényjavaslat érkezik (ha ezt beállította),

- folyamatban lévő törvényjavaslat adataiban változás következik be,

- folyamatban lévő törvényjavaslathoz nem önálló iromány (pl. módosító javaslat) érkezik,

- már benyújtott nem önálló iromány adataiban változás következik be,

- az Ön által megadott szó szerepel akár új törvényjavaslat vagy új nem önálló iromány szövegében.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Önnek tehát nincs más dolga, mint regisztrációt követően beállítani a Törvényfigyelőn a figyelni kívánt törvényjavaslatokat, szavakat, és a többi feladatot a Törvényfigyelő elvégzi Ön helyett, Önnek csak az értesítő e-maileket kell várnia. Ha pl. megjelenik egy új törvényjavaslat, és Ön éppen úton van, akkor az okostelefonjára érkező e-mailből máris értesülhet, hogy ki, milyen címmel nyújtotta azt be. Ha pedig azt is beállította, hogy Önt a "gazdaság" szó érdekli, akkor jelezni fog a telefonja, ha ez a szó egy új törvényjavaslat vagy módosító javaslat szövegében megjelenik.

Nem kell tehát tartani a jövőben attól, hogy egy - akár terjedelmes - törvényjavaslat nyolcvannyolcadik oldalán nem tűnik fel egy fontos bekezdés, hiszen a megfelelő beállítások esetén a Törvényfigyelő felhívja erre az Ön figyelmét.

A Törvényfigyelő rendszere az Országgyűlés honlapjáról veszi át az információkat, és maximum kb. félórás időközzel dolgozzal fel az "eseményeket", így a kedves Felhasználóink rendkívül gyorsan hozzájutnak a legfrissebb törvényalkotási információkhoz.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Törvényfigyelő jelenleg teszt üzemben működik. A Törvényfigyelő által kiküldött e-mailek tartalmáért a Törvényfigyelő fejlesztője nem vállal felelősséget. A Törvényfigyelő használata teljesen ingyenes, azonban fenntartjuk annak a jogát, hogy a későbbiekben előfizetéshez kössük a használatát.

Kérjük, hogy a Törvényfigyelő használata előtt mindenképpen tanulmányozza át a FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEKet!

A jobb felső sarokban mire jó a "keresés"?

A Törvényfigyelő egy nagyon hatékony keresőt működtet, amellyel a Felhasználóink rendkívül egyszerűen és gyorsan megtalálhatják a törvényjavaslatokkal és a hozzájuk kapcsolódó nem önálló irományokkal kapcsolatosan az őket érdeklő információkat. Legalább hárombetűs szót, illetve bármilyen kifejezést lehet keresni, és a Törvényfigyelő pillanatok alatt megmutatja, mely törvényjavaslat vagy nem önálló iromány adataiban, illetve szövegében szerepel a keresett szó.

Adatkezelés

A Törvényfigyelő kizárólag a regisztrációkor megadott adatokat tárolja, illetve a figyelő beállításait hozzárendeli a felhasználó által megadott e-mail címhez. A Törvényfigyelőn megadott adatokat sem ingyenesen, sem ellenszolgáltatás fejében nem adjuk át senki számára, ugyanakkor fenntartjuk a jogot, hogy a Törvényfigyelés céljából megadott e-mail címre a Törvényfigyelővel, illetve partnereinkkel kapcsolatos híreket, információkat küldjünk. De spamelni sohasem fogunk.

A regisztráció bármikor törölhető.

A Törvényfigyelő a Google Analytics programot használja látogatottsági statisztika készítéséhez.

A Törvényfigyelő cookie-kat használ a belépési adatok felhasználó számítógépén történő tárolása érdekében.

Szívesen fogadjuk az Önök kérdéseit, észrevételeit, javaslatait a KAPCSOLAT menüpontban található e-mailes és telefonos elérhetőségünkön.

Vissza