XXIII. Jogi beszélgetések - Kaposvár2015-03-23 09:31:28

 

forrás: http://kapos.hu/hirek/politika/2015-03-20/fejlodik_a_jogrendszer.html#print

 

Korszerűbb lett a bíróság szolgáltatási rendszere, hatékonyabbak lettek a bírák és jobban bízunk a jogrendben. Derült ki a Jogi beszélgetések fórumon Kaposváron.

 

Már 23. alkalommal rendezik meg Kaposváron a Jogi beszélgetéseket. A kétnapos eseményen a szakemberek itt beszélhetik meg a legaktuálisabb jogi kérdéseket.

- Mindig a legaktuálisabb kérdésekben kérjük azoknak a véleményét, akik a legjobbak a szakmában. Ebből a város is, a kaposváriak is, az itt dolgozó közigazgatási, igazságügyi szervek vezetői is, és szervezetek dolgozói is profitálnak - mondta a város címzetes főjegyzője, Dr. Kéki Zoltán.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke Handó Tünde előadásában a bíróság és az emberek közötti bizalom fontosságáról, valamint azok szolgáltatási rendszerének megújításáról beszélt.

- Akik regisztrálnak, azok polgári ügyekben már sms, e-mail üzenetet kaphatnak arról, hogy közeledik a tárgyalási határnap, vagy hogy az ellenféltől beadvány érkezett. Nem kell bemenni a bírósági irodákba, hanem internetes felületen nézegethetik, hogy mi történt az aktájukban - foglalta össze Dr. Handó Tünde.

A két napos konferencián több közjogi méltóság is képviseltette magát.
A kétnapos konferencián több közjogi méltóság is képviseltette magát.

Darák Péter is visszajáró vendége a jogi beszélgetéseknek. A Kúria elnöke "Jogelvek és hatékonyság" témában tartott előadást.

- Egy jó bíró személye nélkül semmilyen jogrendszer nem lehet hatékony és nagyon fontos az, hogy az utóbbi időben születtek olyan törvények, amelyek építenek a bíró mérlegelési jogára, a bíró értékelő tevékenységére, tényállás megállapítási képességeire - árulta el a Kúria elnöke, Dr. Darák Péter.

A tervek szerint a jogi beszélgetéseket jövőre is megrendezik a somogyi megyeszékhelyen.

 

Vissza